HTML

Gépírás szövegek

gépírás gyakorló szövegek, a tízujjas vakírás gyakorlásához

Friss topikok

Linkblog

Nehéz gépírás gyakorló szövegek

2011.02.25. 08:40 Csetneki Sanyi

Rövid, ám nehéz gépírás gyakorló szövegek a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetségének honlapjáról - ott .doc formátumban található meg: (http://www.freeweb.hu/magyosz/letoltes/letoltes.html).

Mit hoz az áramliberalizáció?
Nincs garancia arra, hogy a liberalizáció eredményeként olcsóbb lesz az áram, sőt, a jelenlegi közüzemi hatósági áras rendszer változása következtében drágulás prognosztizálható. A parlament még a nyári szünet előtt megtárgyalja a villamos energiáról szóló törvényt, e szerint a jövő évtől megszűnik a közüzemi modell, s az állami intézmények, önkormányzatok kötelesek lesznek a piacon beszerezni az energiát. Ezért alaposan fel kell térképezniük fogyasztási szokásaikat, az ár ugyanis nagymértékben függ a felhasználás módjától.


Mobius: Kínai hazardírozókra utazik a kormány
A kínai kormány elsősorban a parketten elszaporodott hazardírozók ellen akar fellépni - vélekedik Mark Mobius, a Templeton Alapok 30 milliárd dolláros vagyonát kezelő stratéga - közölte a Concorde Call. A belépők nagy része ugyanis meg van győződve, hogy a piacok folyamatosan csak felfelé menetelnek. Enne köszönhető, hogy a shanghai piac kapitalizációja az idén már több mint duplájára, 2,47 ezer milliárd dollárra emelkedett, és a brókercégeknél nyitott számlák száma meghaladja a 100 milliót. Tavaly a forgalom még csak 1,5 milliárd dollár volt, míg a mai 30 milliárdos forgalom már vetekszik a NYSE forgalmával. A kormányzat ezért háromszorosra emelte a tőzsdei forgalom után felszámított adót, aminek hatására őrült profitrealizálásba kezdtek a befektetők. A térség főbb papírjait tömörítő CSI 300 index 50 legmagasabb P/E rátájú tagja a napi 10 százalékos limittel zuhant, míg az egész tőzsde 7 százalék feletti értékvesztést realizált.

Szólj hozzá!

Címkék: nem saját szöveg

A bejegyzés trackback címe:

https://gepiras.blog.hu/api/trackback/id/tr322689154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása